top of page

IT rendszer implementáció

Informatikai infrastruktúra tervezés

Az ITBS Kft. szakemberei több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek informatikai rendszerek üzemeltetés orientációjú tervezésében. Mit is jelent ez a gyakorlatban? Minden esetben részletes igényfelmérés és a feladat minél pontosabb megismerésével, definiálásával indítjuk a folyamatot. A tervezés során a hálózati aktív és passzív elemek, a szerverek, a tároló és mentési rendszerek, munkaállomás oldali hardverelemek, kiválasztása és rendszerbe tervezése során elsődleges szempont a hosszú élettartam, a megbízható működés és nem utolsó sorban a megfelelő gyártói szerviztámogatás.

Hasonló szempontok szerint tervezzük, a rendszer szoftver komponenseit kezdve alap operációs rendszerektől, a levelezésen, vírusvédelmen, mentésen keresztül a rendszer-monitorozó és felügyelő rendszerekig bezáróan. A tervezésnél mindig figyelembe vesszük az iparági trendeket és ajánlásokat, keressük és alkalmazzuk a legújabb hardver és szoftver technológiákat, melyek segítségével a tervezett infrastruktúra teljes élettartama során megvalósítható az olcsó és hatékony üzemeltetés. A tervezés során minden esetben vizsgáljuk a kapcsolódó környezetek tulajdonságait és megfelelőségét is. Az elkészült rendszerterv nem csak az új rendszer struktúráját, szoftver és hardver komponenseit, beruházási költségeit, hanem a megvalósítás munkafázisait és időbeni végrehajtását is tartalmazza. 

 

Informatikai infrastruktúra kiépítés​

Az implementálás során minden esetben a rendszerterv alapján dolgozunk. Szakembereink tudása és szakmai tapasztalata alapján az ITBS Kft vállalja: alapszintű és több telephelyes hálózatok kiépítését és konfigurálását, RACK alapú rendszerek építését, Microsoft alapú rendszerek implementálását, MS RDS (terminál szerver) alapú rendszerek, levelezési szolgáltatás, SPAM szűrés és vírusvédelem kialakítását, szerverek konszolidálását és virtualizálását VMware alapokon, tűzfal rendszerek telepítését és konfigurálását, kliens oldali rendszerek és perifériák implementálását.

A kivitelezés során rendszerdokumentáció készül minden egyes beépített hardver és szoftver komponensről. A rendszerleírás tartalmazza mindazon adatokat, amelyek birtokában a rendszer független üzemeltetése a jövőben megvalósítható.

bottom of page